header

Najluđa utrka koja to i nije.

Niti želi biti.

 

Singlespeed ciklokros svjetsko prvenstvo je vjerojatno najluđa utrka koju možete voziti. Naime, to je utrka iako je organizatori ne žele tako zvati. Oni nemaju želju za suđenjem i provođenjem bilo kakvih pravila, a posebno se klone pravila povezanih s UCI-jem.

To je vjerojatno i jedina utrka koju ne želite pobijediti. Ili ju ne želite pobijediti ukoliko Vam tetovaža nije privlačna kao nagrada za uloženi trud. Pri tome, da stvar bude još posebnija, ni tetovažu ne možete birati. Tako da zaboravite dugine boje i uredne bijele majice kroz narednu godinu…….. Svoju nagradu za ovu pobijedu ćete nositi do svoje smrti……

Također, za razliku od klasičnih (uglavnom sumnjivih) odabira gradova (i država) za održavanje utrka za odluku o novom svjetskom prvaku, ovdje se to radi natjecanjem u ispijanju pive ili nekog drugog lokalnog alkoholnog pića.. Pa tko više popije ima pravo organizacije ove utrke. Zapravo, organizacije ove neUtrke.

 

Prva takva NEutrka je organizirana davne 1995. u gradu Big Bear Lake-u u državi Kaliforniji (SAD) iako je prvo službeno singlespeed CX svjetsko prvenstvo održano četiri godine kasnije u gradu Rancho Cucamonga opet u državi Kaliforniji (USA). Zanimljivost je da je svjetsko prvenstvo (prije COVID pauze) organizirano u gradu (?) Kobaridu u susjednoj nam Sloveniji. Do pisanja ovog bloga nismo uspjeli saznati što su to prijatelji Slovenci pili u Bendu (SAD) koji je bio prijašnji organizator. Posljedično, ne znamo ni koliko su toga popili. No, sa sigurnošću možemo reči da su, razumljivo, popili najviše.

Dodatno, kako možete i pretpostaviti, organizatori ne propisuju ‘’radnu’’ odjeću u kojoj ćete voziti ovu NEutrku. Dapače, ukoliko se pojavite u nećemu što će publiku podsjetiti na razne druge utrke, sigurno ćete biti podvrgnuti smjehu, ruganju i povremenim udarima trulog voća i povrća.

 

Sukladno i nepropisivanju ‘’radne’’ odjeće, organizator ne propisuje ni vrstu ili težinu prepreka na samoj NEutrci. Dakle, očekujte blato, razne zamke, prolazak kroz potoke i bare, ali i povremeno bodrenje mase bacanjem blata u sudionike NEutrke.

Stoge, ne dramite. Uzmite zabavu u svoje ruke, a vate i kilometre ostavite profićima.

 

Do sljedećeg puta, ne zaboravite dijeliti cestu.